VARFURI DE ACTIVITATE/ LIPSA DE EXPERTIZA INTERNA
INTRO

Pentru companiile in dezvoltare si chiar pentru organizatiile mature cu activitate operationala stabila, decizia referitoare la momentul in care se impune extinderea personalului din departamentul HR poate fi problematica. In cele mai multe cazuri, cerintele interne sunt cele basic, specifice proceselor tip administrativ, si doar ocazional apare nevoia de competente si abilitati cu grad ridicat de complexitate.

Modelul „HR-on-Demand” asigura accesul rapid la resurse specializate, ori de cate ori si doar atunci cand ai nevoie. Acest nivelul ridicat de flexibilitate iti ofera confortul de a beneficia de servicii profesionale atunci cand face sens pentru business-ul tau. In acest fel, nu este necesara asumarea unor costuri cu caracter permanent si, poate si important, nu vei fi nevoit sa faci compromisuri din punct de vedere al experientei si expertizei.

EXPERIENTA PRACTICA

De cele mai multe ori, angajatii permanenti din departamentul HR sunt implicati activ in procese de rutina cum ar fi: administrarea personalului, calcul salarial, gestiunea zilelor de concediu etc. In consecinta abilitatea si disponibilitatea lor de a prelua proiecte si/ sau activitati noi este limitata iar situatiile in care aceasta extindere de scop este acceptata, efectele pot fi contra-productive.

Ce am invatat din vasta experienta operationala este ca, de multe ori,  suprapunerea de task-uri si prioritati are impact negativ chiar si asupra proceselor repetitive care, in mod normal, se desfasurau fara incidente. Toate acestea sunt ratiuni suficiente pentru care identificarea unei solutii eficiente de extindere a capabilitatilor interne la nevoie face maxim sens atat din punct de vedere al costurilor cat si din punct de vedere al impactului.

SOLUTIA BENEFIQ IN PRACTICA

Accesul „instantaneu” la o retea de profesionisti cu experienta practica relevanta pentru problemele specifice cu care te confrunti intr-un anumit moment este un nivel de flexibilitate pe care orice business il merita. Prin externalizarea punctuala a anumitor proiecte si/ sau activitati protejezi calitatea rezultatelor, reduci semnificativ timpul de executie si te asiguri ca posibila lipsa a competentelor si abilitatilor necesare nu este un risc.

Formulam solutii si programe personalizate, pornind de la realitatile contextuale si operationale specifice business-ului si lucram impreuna pentru a construi o relatie de colaborare transparenta si mutual benefica:

  • Assigment-uri pentru suplimentarea resurselor interne (in caz de indisponibilitate temporara neplanificata a resurselor sau in situatia unei cresteri pe termen scurt a volumului de munca)
  • Mandate tip Interim – preluarea anumitor roluri sau procese pe perioada definita de timp
  • Asistenta operationala generalista (revizuirea proceselor si respectarea cerintelor legislative + instruirea si dezvoltarea competentelor HR)
  • Proiecte speciale ce necesita competente speciale si experienta vasta (ex.: rectrutare de volum, motivatia angajatilor, managementul performantei etc.)