ROLUL MIDDLE MANAGERI-lor IN ORGANIZATIA TA
INTRO

Middle managerii sunt adesea afectati la nivel personal de schimbarile de politica, in aceeasi masura ca orice angajat. In acelasi timp insa, ei reprezinta organizatia in dialogul cu personalul in directa subordonare si asteptarile sunt sa sustina activ si chiar sa faciliteze orice decizie.
Cand middle managerii reusesc sa perceapa rolul lor ca fiind parte din solutie, in loc sa manifeste un rol pasiv sau chiar reactiv, devin agenti de schimbare cu impact benefic semnificativ. Pentru ca acest potential sa fie cu adevarat explorat si valorificat se impune un nivel de suport si asistenta care, de cele mai multe ori este dificil de asigurat fara o intelegere corecta si completa a contextului operational.

EXPERIENTA PRACTICA

Definirea, comunicarea si mentinerea rolurilor de management intr-o zona constructiva si proactiva in care nevoia de schimbare este inteleasa pe deplin iar solutia selectata, indiferent de forma acesteia, este asumata si corect implementata este un proces vital pentru performanta generala a organizatiilor. Acest obiectiv strategic nu poate fi realizat decat prin programe coerente care asigura mixul optim intre practica si concepte teoretice. Stim ca dezvoltarea profesionala se bazeaza in procent de 70% pe experienta propriu-zisa, 20% pe interactiunile cu ceilalti si doar in procent de 10% pe programe de educatie formala. Acestea sunt pilonii pe care fundementam programele dedicate managerilor.

SOLUTIA BENEFIQ IN PRACTICA

Metodologia Benefiq se bazeaza pe „invatare interactiva” (participantii invata prin practica efectiva). Toate programele sunt personalizate si direct corelate cu realitatile operationale si obiectivele strategice. Construim propunerile pornind de la provocarile si problemele concrete. Curricula programelor este planul strategic propriu-zis. Nu demaram nici un program fara o intelegere in detaliu a ceea ce doriti sa realizati din punct de vedere performanta.

  • Organizam workshop-uri in cadrul carora ne propunem sa identificam posibile solutii pentru probleme reale
  • Facilitam implementarea planurilor de actiuni concrete cu sublinierea clara a rolurilor si responsabilitatilor
  • Realizam evaluari individuale bazate pe interactiuni reale si formulam recomandari de dezvoltare
  • Includem sesiuni dedicate de lucru pentru fiecare participant si asistenta practica pentru provocarile de zi cu zi.